Home

Team
Nieuws
Vacatures
Contact

Geschiedenis OTC-Holland

1 september 2001

Na enkele jaren als trader gewerkt te hebben in de biologische groenten- en fruitsector besloten Fred Kloen en Edward Out Tellus Produce B.V. op te richten. Op 1 september 2001 openden zij de deuren van het kantoor aan de Bronsweg in Lelystad. Tellus Produce B.V. richtte zich voornamelijk op export van biologisch gecertificeerde vollegrondsgroenten uit Nederland en België, maar na verloop van tijd werd het assortiment breder en import van fruit een steeds belangrijkere activiteit.

1 april 2004

In 2003 benaderde Tradin Organic Agriculture uit Amsterdam de directie van Tellus Produce B.V. om te bekijken of er een samenwerking mogelijk was met de toenmalige dochter Trabana B.V. (specialist in biologische bananen en exotisch fruit). Uiteindelijk besloten de directies van Tradin Organic Agriculture en Tellus Produce B.V. de activiteiten van Tellus Produce B.V. en Trabana B.V. samen te voegen en op 1 april 2004 is Organic Trade Company Holland B.V. (handelsnaam OTC-Holland) opgericht.

Doordat OTC-Holland gebruik kon maken van het brede netwerk en ondersteunende faciliteiten van Tradin Organic Agriculture werden met name de importactiviteiten sterk uitgebreid in de jaren 2005-2007.

31 januari 2008

Eind 2007 werd de directie van OTC-Holland door aandeelhouder Tradin Organic Agriculture op de hoogte gesteld dat zij onderdeel zouden gaan uitmaken van Sunopta Incorporated uit Canada. Daarop heeft Tellus Produce B.V. het complete aandelenpakket in OTC-Holland verworven en is zelfstanding verder gegaan.

2016

OTC-Holland is nog steeds zelfstandig en inmiddels is ook Matthé Hendrikse toegetreden tot de directie. De onderneming is verder doorgegroeid en telt inmiddels 22 medewerkers en meerdere bedrijven. De biologische markt is momenteel onderhevig aan sterk toenemende (consumenten) belangstelling en vol vertrouwen bouwt OTC verder aan de toekomst.

Dit doen wij

Kernwaarden

Bij OTC staan 3 kernwaarden centraal: biologische integriteit, transparantie en betrokkenheid. Deze kernwaarden zijn verankerd in onze organisatie, in ons werk en bij wat ons drijft. Wij zoeken de juiste balans in de keten en hebben respect voor telers/leveranciers, afnemers, partners en medewerkers.

Biologische integriteit

Biologische integriteit

Organic Integrity

Meer dan biologisch gecertificeerd
Ofwel biologische integriteit, dat is de kern waar het bij OTC allemaal om draait. OTC waarborgt haar biologische integriteit door uitsluitend samen te werken met telers/leveranciers die biologisch gecertificeerd zijn. Daarnaast bezoekt onze Manager Kwaliteit geregeld onze telers voor audits in binnen- en buitenland. Bij binnenkomst van onze biologische producten controleren wij de kwaliteit en dienen de producten aan hoge normen te voldoen. Aanvullend voeren wij laboratoriumanalyses uit, zodat wij zeker zijn dat onze producten geen residuen bevatten. Voor onze activiteiten van import, export, opslag, distributie en verpakken beschikken wij uiteraard ook over de benodigde certificaten. De werkwijze van OTC is te typeren als puur en bewust, zonder kunstmatige toepassingen. Wij communiceren en handelen met onze relaties op een transparante en directe wijze.

Transparantie

Transparantie

Transparantie

Glashelder en direct
Door onze jarenlange ervaring hebben wij kennis van de biologische markt en de producten. Trends en ontwikkelingen in de biologische wereld van groenten en fruit herkennen wij dan ook als geen ander. Binnen ons betrokken team werken we met korte lijnen. Naar onze telers/leveranciers en klanten is onze werkwijze altijd transparant. Als marktpartner communiceren wij duidelijk over de afzetmogelijkheden en zijn wij snel in de financiële afwikkeling. Wij hebben oog voor de kwaliteit van de producten die wij verkopen en bieden een hoge servicegraad.

Toewijding

Toewijding

Commitment

Betrokken en proactief
OTC werkt dagelijks met veel partijen samen van enerzijds telers/leveranciers en afnemers tot anderzijds onze partners en medewerkers op het gebied van certificering, controle, opslag, verpakking en distributie. Wij streven naar het opbouwen en onderhouden van langdurige relaties met alle partijen. Dat zien wij als onze plicht. Net zoals het bieden van de best mogelijke producten, de hoogst mogelijke service, de snelst mogelijke levering. Wij zien het als een opdracht aan onszelf om in gesprek te blijven met al onze relaties, want dat houdt ons scherp. Wij zijn vastbesloten om onze missie, visie, ambitie en doelen te verwezenlijken, maar flexibel te blijven in de manier waarop wij die willen bereiken.

Nieuws

Meer nieuws
11 jan
OTC DEELNEMER BIO-BEURS

Op 17 en 18 januari 2018 wordt de vierde editie van de Bio-beurs gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. Uiteraard zijn wij ook dit jaar weer aanwezig met onze stand!

Lees artikel
20 dec
IFS-CERTIFICAAT HIGHER LEVEL

Naast onze Skal, RIK, Bio Suisse, Demeter, KRAV, QS en Fairtrade certificeringen, hebben wij onlangs ook weer het IFS-certificaat behaald op higher level.

Lees artikel
04 dec
Vandaag gaat het Zuid-Afrikaanse biologische druivenseizoen van start!

Vandaag starten we het seizoen met witte pitloze druiven ‘Early Sweet’ en ‘Prime Seedless’.

Lees artikel