Nieuws

Nieuwsarchief

Trots lid van SIFAV

In 2017 heeft OTC-holland het convenant ‘Sustainability Initiative Fruits and Vegetables (SIFAV) 2020’ ondertekend. Het doel van het convenant is om de import van verse groenten en fruit uit Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië door de partners in de overeenkomst in 2020 100% duurzaam te verkopen. SIFAV, door IDH gelanceerd en ontwikkeld, is sinds de oprichting in 2012 aanzienlijk gegroeid van 13 Nederlandse partners tot een pan-Europees initiatief van meer dan 40 partners variërend van retailers, merken, handelaars en maatschappelijke organisaties in België, Denemarken, Duitsland, Nederland, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

100% duurzaam

Door het convenant te ondertekenen, streeft OTC ernaar om de ecologische en sociale verantwoordelijkheid in de supply chain verder te ontwikkelen. Núria Vlonk-Cunha Soares, Supply development manager bij OTC: “We werken met leveranciers die niet alleen een uitstekende productkwaliteit leveren, maar ook onze fundamentele principes, waaronder mensenrechten, arbeidsomstandigheden, gezondheid, veiligheid en het milieu naleven en delen. Tegelijkertijd maken we deel uit van een breed gedragen transitie naar 100% duurzame productie en inkoop.”

Duurzame invoer van groenten en fruit neemt toe tot 70%

De volumes van exotische groenten en fruit, zoals bananen, ananas, bonen en avocado’s, die afkomstig zijn en voldoen aan de eisen van sociale en ecologische omstandigheden, zijn in één jaar aanzienlijk gestegen van 50 tot 70%. Dit is het resultaat van de jaarlijkse monitoring van het Sustainability Initiative Fruit and Vegetables (SIFAV 2017) wat onlangs aan alle partners is gepresenteerd. Tot nu toe hebben we samen al goed werk geleverd. We kijken ernaar uit 100% duurzaam te worden met alle partners!

07 feb
Trots lid van SIFAV

In 2017 heeft OTC het convenant ‘Sustainability Initiative Fruits and Vegetables (SIFAV) 2020’ ondertekend. Het doel van het convenant is om de import van verse groenten en fruit uit Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië door de partners in de overeenkomst in 2020 100% duurzaam te verkopen.

Lees artikel
24 jan
OTC kijkt uit naar Fruit Logistica!

Van 7 tot 9 februari staat ons gevarieerde en gepassioneerde beursteam paraat om u uitgebreid te woord te staan over ons mooie bedrijf, maar bovenal, om samen te bespreken wat wij voor ú kunnen betekenen!

Lees artikel
11 jan
OTC DEELNEMER BIO-BEURS

Op 17 en 18 januari 2018 wordt de vierde editie van de Bio-beurs gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. Uiteraard zijn wij ook dit jaar weer aanwezig met onze stand!

Lees artikel
20 dec
IFS-CERTIFICAAT HIGHER LEVEL

Naast onze Skal, RIK, Bio Suisse, Demeter, KRAV, QS en Fairtrade certificeringen, hebben wij onlangs ook weer het IFS-certificaat behaald op higher level.

Lees artikel
04 dec
Vandaag gaat het Zuid-Afrikaanse biologische druivenseizoen van start!

Vandaag starten we het seizoen met witte pitloze druiven ‘Early Sweet’ en ‘Prime Seedless’.

Lees artikel
11 okt
OTC deelnemer Fruit Attraction in Madrid

OTC staat dit jaar voor het eerst met een stand op de Fruit Attraction in Madrid, welke plaatsvindt van 18 tot 20 oktober.

Lees artikel