Nieuws

Nieuwsarchief

OTC ontwikkelt biologisch Colombiaans limesproject

Met trots delen wij mee dat we ons assortiment vanaf heden hebben uitgebreid met jaarrond biologische limes uit Colombia. Na een intensieve periode van voorbereiden, analyseren en verkennen, hebben we samen met een Colombiaans telerscollectief onze kennis en krachten gebundeld voor de ontwikkeling van een biologisch limesproject.

Nog niet eerder waren er biologische limes uit Colombia bij ons beschikbaar. Vorige week zijn de eerste limes in het OTC bio handling center in Poeldijk gearriveerd. “Door de grote vraag naar biologische limes vanuit de markt zijn wij gestart met de ontwikkeling van dit project. Dankzij de 35 gecertificeerde lokale telers die bij het project zijn aangesloten, kunnen wij onze klanten het hele jaar door voorzien van biologische limes”, aldus Alexander Restrepo, Product Development Manager bij OTC. Het collectief is, als onderdeel van een subsidieprogramma van de Colombiaanse overheid, 6 jaar geleden opgezet om kleine boeren een kans te geven zelfredzaam te zijn. Alexander heeft, met focus op het leveren van kwaliteit en continuïteit tegen een eerlijke prijs, de telers begeleid bij het behalen van biologische certificering.

IMG-20170607-WA0003 IMG-20170607-WA0004

Compost workshop
Omdat de telers hun compost moeten inkopen bij grote bedrijven, heeft Alexander onlangs in samenwerking met een exporteur en een ervaren biologische koffieteler een compost workshop verzorgd. In deze workshop leerden de telers hoe ze zelf biologische compost konden maken, zodat ze in een later stadium onafhankelijk kunnen zijn. Inmiddels zijn de telers met een eerste pilot gestart. In samenwerking met OTC en de telers wordt een centrale plek gecreëerd waar de telers hun compost kunnen maken, verwerken en opslaan.

IMG_5573 IMG_4809

De regio
Het teeltgebied ligt in het Zuiden van Colombia op een hoogte van 400 meter boven zeeniveau. Een ideaal gebied voor het telen van limes, met relatief lage regenval en goede irrigatie mogelijkheden. Dankzij diverse workshops van NGO’s (non-gouvernementele organisaties) worden de telers bewust gemaakt hoe ze op een duurzame manier met de natuur om moeten gaan.

Tahiti lime
De Tahiti lime heeft dankzij het gunstige microklimaat een intense groene kleur en stevige schil. Het vruchtvlees en de schil van deze biologische lime is een frisse smaakmaker aan vele gerechten en dranken. De limes worden verpakt in de speciaal voor dit project ontworpen 4 kg ‘MmmBIO’ dozen. Ze zijn jaarrond verkrijgbaar in de maatsortering 36 tot 66. Heeft u vragen over onze biologische limes? Ons salesteam kan u er alles over vertellen: sales@otc-organics.com / +31(0) 320 289 030.

11 jan
OTC DEELNEMER BIO-BEURS

Op 17 en 18 januari 2018 wordt de vierde editie van de Bio-beurs gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. Uiteraard zijn wij ook dit jaar weer aanwezig met onze stand!

Lees artikel
20 dec
IFS-CERTIFICAAT HIGHER LEVEL

Naast onze Skal, RIK, Bio Suisse, Demeter, KRAV, QS en Fairtrade certificeringen, hebben wij onlangs ook weer het IFS-certificaat behaald op higher level.

Lees artikel
04 dec
Vandaag gaat het Zuid-Afrikaanse biologische druivenseizoen van start!

Vandaag starten we het seizoen met witte pitloze druiven ‘Early Sweet’ en ‘Prime Seedless’.

Lees artikel
11 okt
OTC deelnemer Fruit Attraction in Madrid

OTC staat dit jaar voor het eerst met een stand op de Fruit Attraction in Madrid, welke plaatsvindt van 18 tot 20 oktober.

Lees artikel
11 sep
BIOLOGISCHE BANANEN UIT ECUADOR

Ons project bevindt zich in het Zuidwesten van Ecuador in de omgeving van de stad Machala.

Lees artikel
14 aug
Peruaans gemberseizoen van start

Sublieme kwaliteit Peruaanse gember

Lees artikel