Nieuws

Nieuwsarchief

OTC investeert in biologische mangosector in Burkina Faso

Samen met partner Sanlé Sechage Export uit Banfora investeren wij in de bouw van een nieuw pakstation met mango sorteerlijn. Sanlé is al jaren onze vaste leverancier van biologische mango’s. “In combinatie met onze droogfabriek voor mango op dezelfde locatie kunnen we een enorme kwaliteitsslag gaan maken de komende jaren”, aldus directeur Yaya Koné en commercieel verantwoordelijke Karim Soma. “Het starten van dit gezamenlijke project is een logische stap in de gezamenlijke ambitie die we delen met OTC om voortdurend kwalitatieve vooruitgang te boeken. Met dank aan het develoPPP programma hebben we deze projectstap met OTC kunnen nemen”.

1 2
Officieel moment: de eerste steen wordt gelegd door Yaya Koné en OTC coördinator Everard Geurtsen.

Supply development
Edward Out, algemeen directeur bij OTC én verantwoordelijk voor inkoop Afrika licht toe: “Leveranciersontwikkeling is één van de focusgebieden bij OTC. Van groot belang om afnemers ook in de toekomst goed te kunnen blijven bedienen. Samen met onze partner Sanlé in Burkina zagen wij de noodzaak tot het verbeteren van de infrastructuur en investeren in specifieke kennis.” Sanlé werkt momenteel samen met 16 gecertificeerde lokale mangotelers. “We gaan samen met deze telers werken aan verbeteringen in het gehele proces van teelt tot sorteren en van oogstmethodes tot conditionering. We verwachten onze exportvolumes de komende jaren te kunnen vergroten en daarmee onze groep telers te kunnen uitbreiden”, aldus Yaya Koné.

7 3
Vreugde bij de aanwezigen.

MmmBIO
Dit jaar worden de mango’s verpakt in de speciaal voor dit project ontworpen “MmmBIO” dozen. Het huismerk van OTC staat voor hoogwaardige kwalitatieve biologische producten met een sociaal maatschappelijk karakter. Concreet betekent dit dat OTC samen met Sanlé investeert in dagopvang voor de kinderen van werknemers. Er wordt een veilige plek voor de kinderen gecreëerd waar ze overdag een gezonde maaltijd krijgen en waar ze worden uitgedaagd met sport- en spelactiviteiten. Het uiteindelijke doel is dat meer kinderen de stap maken naar de lagere school, immers educatie is de weg naar een betere toekomst.

4 IMG_73391
Inmiddels is er al flink gebouwd.

Meer informatie?
Heeft u vragen over onze biologische mango’s? Ons salesteam kan u er alles over vertellen: sales@otc-organics.com / +31(0) 320 289 030.

 

 

 

 

11 jan
OTC DEELNEMER BIO-BEURS

Op 17 en 18 januari 2018 wordt de vierde editie van de Bio-beurs gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. Uiteraard zijn wij ook dit jaar weer aanwezig met onze stand!

Lees artikel
20 dec
IFS-CERTIFICAAT HIGHER LEVEL

Naast onze Skal, RIK, Bio Suisse, Demeter, KRAV, QS en Fairtrade certificeringen, hebben wij onlangs ook weer het IFS-certificaat behaald op higher level.

Lees artikel
04 dec
Vandaag gaat het Zuid-Afrikaanse biologische druivenseizoen van start!

Vandaag starten we het seizoen met witte pitloze druiven ‘Early Sweet’ en ‘Prime Seedless’.

Lees artikel
11 okt
OTC deelnemer Fruit Attraction in Madrid

OTC staat dit jaar voor het eerst met een stand op de Fruit Attraction in Madrid, welke plaatsvindt van 18 tot 20 oktober.

Lees artikel
11 sep
BIOLOGISCHE BANANEN UIT ECUADOR

Ons project bevindt zich in het Zuidwesten van Ecuador in de omgeving van de stad Machala.

Lees artikel
14 aug
Peruaans gemberseizoen van start

Sublieme kwaliteit Peruaanse gember

Lees artikel