Nieuws

Nieuwsarchief

OTC investeert in biologische mangosector in Burkina Faso

Samen met partner Sanlé Sechage Export uit Banfora investeren wij in de bouw van een nieuw pakstation met mango sorteerlijn. Sanlé is al jaren onze vaste leverancier van biologische mango’s. “In combinatie met onze droogfabriek voor mango op dezelfde locatie kunnen we een enorme kwaliteitsslag gaan maken de komende jaren”, aldus directeur Yaya Koné en commercieel verantwoordelijke Karim Soma. “Het starten van dit gezamenlijke project is een logische stap in de gezamenlijke ambitie die we delen met OTC om voortdurend kwalitatieve vooruitgang te boeken. Met dank aan het develoPPP programma hebben we deze projectstap met OTC kunnen nemen”.

1 2
Officieel moment: de eerste steen wordt gelegd door Yaya Koné en OTC coördinator Everard Geurtsen.

Supply development
Edward Out, algemeen directeur bij OTC én verantwoordelijk voor inkoop Afrika licht toe: “Leveranciersontwikkeling is één van de focusgebieden bij OTC. Van groot belang om afnemers ook in de toekomst goed te kunnen blijven bedienen. Samen met onze partner Sanlé in Burkina zagen wij de noodzaak tot het verbeteren van de infrastructuur en investeren in specifieke kennis.” Sanlé werkt momenteel samen met 16 gecertificeerde lokale mangotelers. “We gaan samen met deze telers werken aan verbeteringen in het gehele proces van teelt tot sorteren en van oogstmethodes tot conditionering. We verwachten onze exportvolumes de komende jaren te kunnen vergroten en daarmee onze groep telers te kunnen uitbreiden”, aldus Yaya Koné.

7 3
Vreugde bij de aanwezigen.

MmmBIO
Dit jaar worden de mango’s verpakt in de speciaal voor dit project ontworpen “MmmBIO” dozen. Het huismerk van OTC staat voor hoogwaardige kwalitatieve biologische producten met een sociaal maatschappelijk karakter. Concreet betekent dit dat OTC samen met Sanlé investeert in dagopvang voor de kinderen van werknemers. Er wordt een veilige plek voor de kinderen gecreëerd waar ze overdag een gezonde maaltijd krijgen en waar ze worden uitgedaagd met sport- en spelactiviteiten. Het uiteindelijke doel is dat meer kinderen de stap maken naar de lagere school, immers educatie is de weg naar een betere toekomst.

4 IMG_73391
Inmiddels is er al flink gebouwd.

Meer informatie?
Heeft u vragen over onze biologische mango’s? Ons salesteam kan u er alles over vertellen: sales@otc-organics.com / +31(0) 320 289 030.

 

 

 

 

11 apr
Start Burkinees biologisch mangoseizoen met nieuwe verwerkingsfaciliteit

Onlangs heeft het Burkinese familiebedrijf Sanlé Sechage haar deuren geopend van de nieuwe mango verwerkingsfaciliteit.

Lees artikel
29 mrt
OTC ontwikkelt Colombiaans Pompoenproject

Naast oranje pompoenen uit Argentinië, Israël en Zuid-Afrika, beschikken wij vanaf nu ook over biologische pompoenen uit Colombia. En dat is een primeur voor OTC!

Lees artikel
01 mrt
OTC-Holland lid van NABC

Eind vorig jaar is OTC lid geworden van de Netherlands-African Business Council (NABC). Door lid te worden onderschrijft OTC de mening van NABC dat de Nederlandse particuliere sector een prominente rol speelt in de duurzame ontwikkeling van het Afrikaanse continent.

Lees artikel
07 feb
Trots lid van SIFAV

In 2017 heeft OTC het convenant ‘Sustainability Initiative Fruits and Vegetables (SIFAV) 2020’ ondertekend. Het doel van het convenant is om de import van verse groenten en fruit uit Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië door de partners in de overeenkomst in 2020 100% duurzaam te verkopen.

Lees artikel
24 jan
OTC kijkt uit naar Fruit Logistica!

Van 7 tot 9 februari staat ons gevarieerde en gepassioneerde beursteam paraat om u uitgebreid te woord te staan over ons mooie bedrijf, maar bovenal, om samen te bespreken wat wij voor ú kunnen betekenen!

Lees artikel
11 jan
OTC DEELNEMER BIO-BEURS

Op 17 en 18 januari 2018 wordt de vierde editie van de Bio-beurs gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. Uiteraard zijn wij ook dit jaar weer aanwezig met onze stand!

Lees artikel