Nieuws

Nieuwsarchief

OTC deelnemer Fruit Attraction in Madrid

OTC staat dit jaar voor het eerst met een stand op de Fruit Attraction in Madrid, welke plaatsvindt van 18 tot 20 oktober. Deze zevende editie van de beurs is een ontmoetingsplek voor producenten en distributeurs. Net zoals voorgaande jaren is er op deze inmiddels erg succesvolle en groeiende beurs voor de groente- en fruitindustrie een Holland paviljoen aanwezig, waar OTC ook aan deelneemt.

Uitbreiding productassortiment
Sinds de oprichting in 2004 is OTC zowel intern als extern enorm gegroeid. De groeiende vraag naar biologische producten heeft ertoe geleid dat OTC zijn productassortiment flink heeft uitgebreid. (Kas)groenten hebben een prominente rol ingenomen en er zijn diverse telersprojecten gestart in West-Afrika, zoals biologische ananas uit Ivoorkust en mango’s uit Burkina Faso en inmiddels zijn er ook jaarrond biologische limes uit Colombia verkrijgbaar. Sinds begin dit jaar worden er ook wekelijks biologische bananen aangevoerd uit Ecuador welke geleverd kunnen worden in elke gewenste kleur. Naast deze producten is er ruime keuze uit meer dan 100 biologische smaakvolle producten.

Totaalpakket
Bij OTC werken we met enthousiaste en toegewijde professionals met een passie voor biologisch. Wij garanderen dat onze producten met de hoogst mogelijke zorg bij onze klanten worden geleverd. Van inkoop, kwaliteitscontrole, opslag, verpakking, logistiek, verkoop en after sales: het leveren van de beste biologische producten begint en eindigt met OTC-Organics. Wij matchen voortdurend vraag en aanbod en vertalen dit naar creatieve oplossingen voor zowel internationale producenten en afnemers. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Dan nodigen wij u van harte uit om langs te komen in onze stand in het Holland Paviljoen: Hal 10, Stand 10C04. Matthé Hendrikse (Directeur inkoop) en Rein Burger (Inkoopmanager Europa) staan u graag te woord!

11 apr
Start Burkinees biologisch mangoseizoen met nieuwe verwerkingsfaciliteit

Onlangs heeft het Burkinese familiebedrijf Sanlé Sechage haar deuren geopend van de nieuwe mango verwerkingsfaciliteit.

Lees artikel
29 mrt
OTC ontwikkelt Colombiaans Pompoenproject

Naast oranje pompoenen uit Argentinië, Israël en Zuid-Afrika, beschikken wij vanaf nu ook over biologische pompoenen uit Colombia. En dat is een primeur voor OTC!

Lees artikel
01 mrt
OTC-Holland lid van NABC

Eind vorig jaar is OTC lid geworden van de Netherlands-African Business Council (NABC). Door lid te worden onderschrijft OTC de mening van NABC dat de Nederlandse particuliere sector een prominente rol speelt in de duurzame ontwikkeling van het Afrikaanse continent.

Lees artikel
07 feb
Trots lid van SIFAV

In 2017 heeft OTC het convenant ‘Sustainability Initiative Fruits and Vegetables (SIFAV) 2020’ ondertekend. Het doel van het convenant is om de import van verse groenten en fruit uit Midden- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië door de partners in de overeenkomst in 2020 100% duurzaam te verkopen.

Lees artikel
24 jan
OTC kijkt uit naar Fruit Logistica!

Van 7 tot 9 februari staat ons gevarieerde en gepassioneerde beursteam paraat om u uitgebreid te woord te staan over ons mooie bedrijf, maar bovenal, om samen te bespreken wat wij voor ú kunnen betekenen!

Lees artikel
11 jan
OTC DEELNEMER BIO-BEURS

Op 17 en 18 januari 2018 wordt de vierde editie van de Bio-beurs gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. Uiteraard zijn wij ook dit jaar weer aanwezig met onze stand!

Lees artikel