Nieuws

Nieuwsarchief

Nieuwe aanvoer Senegalese bio-mango’s bij OTC

“Supply Development” volop in beweging bij OTC
Een van de aandachtsgebieden van OTC-Holland is het ontwikkelen van additionele aanvoer van nieuwe producten uit nieuwe gebieden. Door het ontwikkelen van nieuwe projecten en zo nieuwe leveranciers aan OTC te kunnen verbinden, hopen we nog beter in te kunnen spelen op de marktbehoefte. Deze week beleven we wederom een primeur, want dan wordt de eerste container biologische Kent bio-mango’s uit Senegal verwacht. Het is de eerste keer dat we biologische mango’s uit Senegal in het assortiment hebben. We werken hiervoor nauw samen met een biologische telerscoöperatie in de zuidelijke regio Casamance, ingesloten tussen Gambia en Guinee-Bissau. De coöperatie telt 500 leden, waarvan er 70 biologisch telen. Het bijzondere aan deze coöperatie is dat de leden actief zijn in de hele productieketen: van teelt tot oogsten en van sorteren tot aan verpakken. De mango’s dragen het label “Ecocert Responsible”, dat toeziet op de ethische-, sociale- en milieuprocedures van het bedrijf. Daarnaast beschikt de coöperatie over een eigen biologisch gecertificeerd pakstation.

Mangosorteerlijn Traceerbaarheidsproces

Beschikbaarheid
De coöperatie is gespecialiseerd in het telen van bio Kent mango’s; een mango met draadloos, sappig en heel zoet vruchtvlees. De komende 6 weken is deze mango bij OTC verkrijgbaar. Daarna gaan we verder met de aanvoer van biologische mango’s uit het Noorden van Senegal totdat het Spaanse seizoen begint. Heeft u vragen over deze Senegalese mango’s? Ons salesteam kan u er alles over vertellen: sales@otc-organics.com / +31(0) 320 289 030.

Enorme mangoboom in bloei

Leden van de telerscoöperatie
11 okt
OTC deelnemer Fruit Attraction in Madrid

OTC staat dit jaar voor het eerst met een stand op de Fruit Attraction in Madrid, welke plaatsvindt van 18 tot 20 oktober.

Lees artikel
11 sep
BIOLOGISCHE BANANEN UIT ECUADOR

Ons project bevindt zich in het Zuidwesten van Ecuador in de omgeving van de stad Machala.

Lees artikel
14 aug
Peruaans gemberseizoen van start

Sublieme kwaliteit Peruaanse gember

Lees artikel
15 jun
Nieuwe aanvoer Senegalese bio-mango’s bij OTC

Supply Development” volop in beweging bij OTC

Lees artikel
07 jun
OTC ontwikkelt biologisch Colombiaans limesproject

Primeur voor OTC: biologische limoenen uit Colombia

Lees artikel
22 mei
Zachtromige Hass avocado’s uit Peru

Van uitstekende kwaliteit!

Lees artikel