Nieuws

Nieuwsarchief

Nieuwe aanvoer Senegalese bio-mango’s bij OTC

“Supply Development” volop in beweging bij OTC
Een van de aandachtsgebieden van OTC-Holland is het ontwikkelen van additionele aanvoer van nieuwe producten uit nieuwe gebieden. Door het ontwikkelen van nieuwe projecten en zo nieuwe leveranciers aan OTC te kunnen verbinden, hopen we nog beter in te kunnen spelen op de marktbehoefte. Deze week beleven we wederom een primeur, want dan wordt de eerste container biologische Kent bio-mango’s uit Senegal verwacht. Het is de eerste keer dat we biologische mango’s uit Senegal in het assortiment hebben. We werken hiervoor nauw samen met een biologische telerscoöperatie in de zuidelijke regio Casamance, ingesloten tussen Gambia en Guinee-Bissau. De coöperatie telt 500 leden, waarvan er 70 biologisch telen. Het bijzondere aan deze coöperatie is dat de leden actief zijn in de hele productieketen: van teelt tot oogsten en van sorteren tot aan verpakken. De mango’s dragen het label “Ecocert Responsible”, dat toeziet op de ethische-, sociale- en milieuprocedures van het bedrijf. Daarnaast beschikt de coöperatie over een eigen biologisch gecertificeerd pakstation.

Mangosorteerlijn Traceerbaarheidsproces

Beschikbaarheid
De coöperatie is gespecialiseerd in het telen van bio Kent mango’s; een mango met draadloos, sappig en heel zoet vruchtvlees. De komende 6 weken is deze mango bij OTC verkrijgbaar. Daarna gaan we verder met de aanvoer van biologische mango’s uit het Noorden van Senegal totdat het Spaanse seizoen begint. Heeft u vragen over deze Senegalese mango’s? Ons salesteam kan u er alles over vertellen: sales@otc-organics.com / +31(0) 320 289 030.

Enorme mangoboom in bloei

11 jan
OTC DEELNEMER BIO-BEURS

Op 17 en 18 januari 2018 wordt de vierde editie van de Bio-beurs gehouden in de IJsselhallen in Zwolle. Uiteraard zijn wij ook dit jaar weer aanwezig met onze stand!

Lees artikel
20 dec
IFS-CERTIFICAAT HIGHER LEVEL

Naast onze Skal, RIK, Bio Suisse, Demeter, KRAV, QS en Fairtrade certificeringen, hebben wij onlangs ook weer het IFS-certificaat behaald op higher level.

Lees artikel
04 dec
Vandaag gaat het Zuid-Afrikaanse biologische druivenseizoen van start!

Vandaag starten we het seizoen met witte pitloze druiven ‘Early Sweet’ en ‘Prime Seedless’.

Lees artikel
11 okt
OTC deelnemer Fruit Attraction in Madrid

OTC staat dit jaar voor het eerst met een stand op de Fruit Attraction in Madrid, welke plaatsvindt van 18 tot 20 oktober.

Lees artikel
11 sep
BIOLOGISCHE BANANEN UIT ECUADOR

Ons project bevindt zich in het Zuidwesten van Ecuador in de omgeving van de stad Machala.

Lees artikel
14 aug
Peruaans gemberseizoen van start

Sublieme kwaliteit Peruaanse gember

Lees artikel