Nieuws

Nieuwsarchief

Jaarrond biologische bananen uit Ecuador

Met trots vermelden we dat wij vanaf heden ook biologische bananen uit Ecuador in het assortiment hebben. De afgelopen maanden hebben wij gebruikt om zowel de markt als ook de aanvoerlanden zorgvuldig te analyseren. Grondig onderzoek heeft ons overtuigd dat Ecuador, en in het bijzonder dit project, volledig aansluit bij de huidige eisen en wensen uit de markt. De focus ligt op het leveren van topkwaliteit en continuïteit tegen een eerlijke prijs voor iedereen.

Ecofresh
Ons project bevindt zich in het Zuidwesten van Ecuador in de omgeving van de stad Machala. Ruim 25 jaar ervaring in biologische productie, een totaal oppervlak van ruim 550ha en het gunstige klimaat zijn dé ingrediënten voor een stabiele aanvoer van biologische bananen van een zeer hoog kwaliteitsniveau. De bananen worden centraal verpakt en vermarkt onder het merk Ecofresh.

1  2-

Sociaal betrokken
Het merk Ecofresh staat naast kwaliteit ook voor sociale ontwikkeling en is dan ook zeer betrokken bij haar medewerkers en hun leefomgeving, een belangrijk onderdeel waar wij volledig achter staan. De afgelopen 10 jaar is er veel geïnvesteerd in educatie en sociale ontwikkeling. Naast het opzetten van een school voor de kinderen van de medewerkers, is er volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Het Ecofresh voetbalteam draagt bij aan de nodige ontspanning en sociale ontwikkeling van jong en oud. In de plantages worden zowel biologische bananen als ook Bio Fair Trade bananen geproduceerd. Het project is voorzien van verschillende sociale en kwaliteit-certificaten.

4

Hypermoderne rijpingstations
De bananen worden gerijpt in een van de meest moderne rijpstations van Europa. Jarenlange ervaring in bananenrijpen in combinatie met hypermoderne rijping installaties maken het mogelijk maatwerk te leveren op palletniveau, in welke kleur dan ook. Door gebruik te maken van een nieuwe kleurenkaart verwachten wij beter in te kunnen spelen op de behoefte van de klant.

5

Wilt u meer weten over onze biologische bananen? Dan kunt u contact opnemen met ons salesteam: sales@otc-organics.com / +31(0) 320 289 030.

3-
11 okt
OTC deelnemer Fruit Attraction in Madrid

OTC staat dit jaar voor het eerst met een stand op de Fruit Attraction in Madrid, welke plaatsvindt van 18 tot 20 oktober.

Lees artikel
11 sep
BIOLOGISCHE BANANEN UIT ECUADOR

Ons project bevindt zich in het Zuidwesten van Ecuador in de omgeving van de stad Machala.

Lees artikel
14 aug
Peruaans gemberseizoen van start

Sublieme kwaliteit Peruaanse gember

Lees artikel
15 jun
Nieuwe aanvoer Senegalese bio-mango’s bij OTC

Supply Development” volop in beweging bij OTC

Lees artikel
07 jun
OTC ontwikkelt biologisch Colombiaans limesproject

Primeur voor OTC: biologische limoenen uit Colombia

Lees artikel
22 mei
Zachtromige Hass avocado’s uit Peru

Van uitstekende kwaliteit!

Lees artikel